,,Budo Shin Napoca”, Fabrica de campioni

Budo Shin Napoca / Kick box

Artele martiale de contact sunt recunoscute ca cele mai dure sporturi. Un luptator de arte martiale trebuie sa cunoasca toate secretele adversarului si sa il domine din prima clipa. In Romania, cluburile de arte martiale de contact nu sunt foarte numeroase.

In Cluj-Napoca, un club de arte martiale de contact de succes este “Budoshin Napoca”. Desi are doar un an de activitate si aproximativ 20 de membri, are rezultate de invidiat. “Budoshin Napoca” are mai multe ramuri: kickbox, tae box, kendo, jujit si kiokushin. La ultimele doua concursuri de profil din tara, Cupa Romaniei la Kickbox Lai Contact si Campionatul National de Budocai, luptatorii clujeni au luat cinci medalii: doua de argint si trei de bronz.

Clubul “Budoshin Napoca” a fost infiintat de Mircea Mitroescu, cel care ii antreneaza si pe politistii si jandarmii clujeni sa se apere. “O fac din placere. As vrea ca tinerii sa nu se mai apuce de fumat, de baut, ci sa faca sport”, a marturisit, pentru citynews.ro, antrenorul clubului “Budoshin Napoca”, care isi aduce aminte de vremurile dinainte de ’89, cand artele martiale nu erau practicate. “Doar Judo era voie atunci. S-asa, ne antrenam in beciuri, in parcuri, cum puteam”, si-a amintit Mircea Mitroescu.

El se lauda acum si cu un curs de “Grav maga, un gen de lupta israeliana”, facut in urma cu ceva vreme.

Elevii de la clubul “Budoshin Napoca” sunt foarte multumiti de antrenorul lor. El pune pe primul loc scoala copiiilor si abia apoi antrenamentul. “Chiar daca copilul este campion, pe primul loc este scoala. Sunt multi copii care nu o duceau bine cu scoala, dar le placeau foarte mult artele martiale. Pentru asta, de multe ori, incepeau sa se puna pe invatat”, a descoperit antrenorul Mitroescu reteta sa de succes.

Cristi Chis si Vlad Prunar sunt doi din cei mai buni elevi ai lui Mitroescu. De la Campionatul National de Budocai de la Bucuresti, din 9 decembrie, cei doi s-au intors fiecare cu cate o medalie de argint. Vicecampionul national Cristi Chis practica arte martiale de patru ani de zile. Cristi este student si gaseste ca artele martiale sunt vitale chiar si in afara salii de antrenament. Vlad Prunar, cel de-al doilea vicecampion national, are 17 ani si este elev in clasa a XI-a. El a fost luat in vizor de insusi Seihan Leonard Voinescu, presedintele Federatiei Internationale de Sei Budocai. Voinescu l-a laudat pe luptator pentru abilitatile sale, dandu-i sanse mari sa ajunga departe.

In viitorul apropiat, luptatorii clubului clujean “Budoshin Napoca” vor merge in doua turnee: unul in Olanda si unul in Germania, iar pentru 2009, elevii lui Mitroescu isi doresc sa ajunga la Campionatul Mondial din Japonia. “Japonia este visul oricarui luptator. Vom merge, dar trebuie sa lucram mult si sa fim foarte seriosi”, a incheiat antrenorul Mircea Mitroescu.

 Sursa: citynews.ro

Share: